Trainingen

Algemene informatie

Wij geven de volgende trainingen:

Zowel de puppy cursus als de basis/jonge honden cursus is open voor honden van middelgrote en grote rassen, dat wil zeggen een minimale schofthoogte van 45 cm van een volwassen teef. Wanneer je na het voltooien van de eerste twee cursussen nog verder wil trainen en je hond geen Duitse Herder is, dient eerst gekeken te worden of er een mogelijkheid is om door te stromen. Aangezien we van origine een Duitse Herder vereniging zijn kunnen er maar een beperkt aantal andere rassen lid worden van de kringgroep.

Wanneer een hond welkom is in de africhting of agility dient rekening gehouden te worden met het volgende:
Er wordt een aspirant lidmaatschap aangegaan van 3 maanden. Gedurende deze periode wordt er volop meegetraind met de africhting (zaterdagochtend & middag en dinsdagavond) of agility  (donderdagavond). Voor de africhting geldt dat er getraind moet worden voor alle 3 de disciplines van de IGP. Na de 3 maanden volgt er een evaluatie en kunnen beide partijen aangeven of ze het aspirant lidmaatschap om willen zetten naar een volwaardig lidmaatschap. Bij een volwaardig lidmaatschap word je lid van onze kringgroep en dien je lid te zijn van de VDH. Een belangrijke voorwaarde voor een volwaardig lidmaatschap is het op regelmatige basis komen trainen.

Huis (trainings) regels

 • Gebruik tijdens de training een gewone halsband, ketting met grove schakel of tuigje met een stevige riem of lijn. Het gebruik van prikbanden en stroombanden is niet toegestaan en bij wet verboden.
 • Het bestuur en/of de instructeurs mogen bij twijfel over de fysieke gezondheid van de hond, eisen dat de hond wordt geröntgend op HD/ED of dat er verder onderzoek wordt gedaan bij een dierenarts. Indien dit niet gebeurt kan de toegang tot de trainingen worden geweigerd.
 • Zorg voor geschikte kleding en schoeisel, dus geen rokken/jurken, schoenen met hakken.
 • Zorg voor een WA-verzekering. Het bestuur neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade aangericht door jou of jouw hond.
 • Laat je hond voor het trainen uit. Dit kan op het bospad langs het trainingsveld. Mocht jouw hond toch zijn behoefte doen op het veld dan graag even opruimen.
 • Indien je verhinderd bent voor een training meldt je je dan af via de groepsapp. Zo weet de instructeur/instructrice altijd hoeveel mensen er zullen zijn en kan de training daarop afgestemd worden.
 • Als je hond ziek is zien we je liever niet met de hond op de club maar ben je welkom om zonder hond te komen kijken (sommige ziektes kunnen erg besmettelijk zijn).
 • Om deel te kunnen nemen aan de trainingen dient de hond volledig geënt te zijn (cocktail en kennelhoest) en dient dit jaarlijks herhaald te worden. Neem bij de eerste les het paspoort of vaccinatieboekje mee. Wij verzorgen jaarlijks collectieve inentingen tegen een aantrekkelijk tarief.
 • Roken, eten en drinken is niet toegestaan op het trainingsveld.
 • Er wordt geen alcohol genuttigd (uitgezonderd feestjes en/of evenementen).
 • Het schoppen, slaan of anderszins mishandelen van de hond is absoluut verboden. Bij dit gedrag kun je door de instructeur worden verzocht het terrein te verlaten. Bij ernstige overtreding kan in overleg met het bestuur besloten worden je niet meer toe te laten op de cursus/training. Dit zonder restitutie van het resterende lesgeld.
 • Honden dienen aangelijnd te blijven tenzij je instructeur anders zegt.
 • Jouw partner, kinderen of belangstellenden zijn uiteraard welkom. Wij verzoeken hen wel achter de boarding te blijven om de cursisten en de honden niet af te leiden.
 • Deelname aan een cursus of training is geheel voor eigen risico
 • Bij het ondertekenen en inleveren van je aanmeldingsformulier ga je ermee akkoord dat er video’s en foto’s gemaakt kunnen worden van jou en je hond tijdens de training en dat deze gepubliceerd mogen worden op facebook of de website.
 • Om het terrein en het clubhuis schoon en geschikt voor trainingen te houden, worden er jaarlijks 2 klusdagen georganiseerd. Alle hulp is welkom maar wij verwachten in ieder geval van al onze leden dat zij minimaal op 1 klusdag per jaar aanwezig zijn om hierbij te helpen.